keukenmedewerker
Deze opleiding start in de opleidingsfase basis horeca. Tijdens de opleidingsfase maken de leerlingen kennis met het vak ter voorbereiding op de beroepskwalificatie medewerker kamerdienst, keukenmedewerker, medewerker fastfood, medewerker spoelkeuken. Ze leren de technieken uitvoeren met hulp van de leerkracht.
In de kwalificatiefase wordt de leerling klaargestoomd om geheel zelfstandig de job van keukenmedewerker uit te voeren.
De opleiding.
Hou je ervan te werken in een gestructureerde omgeving waar je voedingsmiddelen wast, snijdt, en helpt bereiden? Hou je ervan alles na het koken netjes en verzorgd achter te laten? Heb je een goede persoonlijke hygiëne en kan je hygiënisch werken? Dan is de opleiding keukenmedewerker de opleiding die je zoekt.
Doel
In teamverband opdrachten kunnen uitvoeren in de grootkeuken.
​
Algemeen
-
Het voorkomen verzorgen (1,2)
-
Taken veilig en hygiënisch uitvoeren (1,2)
-
Producten en grondstoffen herkennen (1,2)
-
De toepasselijke opslag- en bewaartechnieken uitvoeren (1,2)
-
Voor de hygiëne en het onderhoud zorgen (1,2)
-
Werkzaamheden in de grootkeuken plannen en voorbereiden (1,2)
-
Leveringen van grondstoffen behandelen (1,2)
-
Gereedschap gebruiken en machines bedienen en onderhouden (1,2)
-
In team werken (1,2)
-
Met voorschriften inzake kwaliteit, welzijn, veiligheid en milieu omgaan (1,2)
Keukenvaardigheden
-
De vereiste hoeveelheden ingrediënten inschatten (2)
-
Vis reinigen (1,2)
-
Verschillende snijtechnieken voor vlees, groenten en fruit uitvoeren (1,2)
-
Verschillende kooktechnieken uitvoeren (1,2)
-
Versnijden (2)
-
In porties verdelen (2)
-
Helpen bij het voorbereiden en bereiden van gerechten (1,2)​
keuken
-
keukengerechten voorbereiden en bereiden
-
Een toonbankplan toepassen
-
Onder begeleiding de dienst verzorgen aan een toonbank
-
De klanten bedienen
Getuigschrift
​
Na het behalen van alle competenties wordt aan de leerling het getuigschrift (groot)keukenmedewerker uitgereikt.
​